Tästä tulee varmaan sekavin kirjoitukseni ikinä. Kaikki alkoi viime tiistaina kun lähdettiin bestiksen kanssa Tukholmaan. Menomatkalla tapasimme erittäin mukavan ja erittäin söötin ruotsalaisen, jonka kanssa ilta sujui oikein rattoisasti, kuten myös yö ja seuraava päivä Stockiksessakin. Erotessa se pyysi mun numeroa ja meiliosoitetta. Paluumatkalla tekstasin sille et me tarvitaan bodyguardia, sillä neandertalin kaltainen jenkkipoika tuijotteli liikaa tissejämme. Torstaina oli sitten väsymys ja krapula. Eino pyyteli kovasti luokseen iltateelle, mutta juuri saaneena ajattelin ennemmin seuraavaa työaamua, ja passasin.

Perjantaina puhelin soi 22.20. Puhelu tuli Jenkeistä. Se oli advisorini Colleen. "Hei L, meillä on sinulle sijoitustarjous". Sydän hakkasi sataa ja pienessä sievässä mongersin japania takaisin. Sijoitus olisi Virginiassa, kaupungissa nimeltään Manassas. Sanoin välittömästi että lähden. Sovimme uuden puhelinajan maanantaiksi.

Itkin ja soitin Aprilille ja hönöpäissäni Mitchillekin. Netti jumitti ja bestis toimi meililootani koordinaattorina. Join lisää siideriä ja menin nukkumaan.

Sain nukuttua ehkä viisi tuntia. Onneksi oli vain kuuden tunnin työpäivä. Vartijamme tuli käymään, ja muiden työntekijöiden katseiden välttäessä antoi mulle lapun, missä luki sen puhelinnumero ja nimi. Sitten se kuiskasi, et bileet tänään, tuu. Soitin ystävälleni ja kyseisen myymälän päällikölle ja kysyin, lähdemmekö käymään bileissä. Kundit kun kuitenkin ovat 19-20-vuotiaita (jees, ai nou!). Hän sanoi että joo, mutta lähdetään pian stadiin sitten vaikka yhdelle. Perille päästyämme vartija kierteli läheisyydessäni ja kutitteli välillä. Yhtäkkiä huomasin olevani kuohuviinin vaikutuksen alaisena, ja vartijapoika aivan tuiskeessa. Meillä oli kuitenkin hauskaa höpötellessä, lähinnä kaikkia asiakkaita haukkuessa, ja yhtäkkiä kello oli jo yksi. Päätimme lähteä ystikseni kanssa taxilla kotiin, kun vartija hyökkää väliin ja alkaa kertomaan, että yksi kundeista on autolla ja heittää meidät kyllä himaan aamulla, sillä taxi maksaa niin paljon kuitenkin. Niinpä hetken mielijohteesta ja törkeästä väsymyksestä jäimme sinne. Nukuin meidän vielä 19-vuotiaan vartijan kainolossa, ja hyvin nukuinkin. Aamulla se oli vielä ihan halihali, ja sanoi tulevansa kolmen maissa meidän myymälään syömään kanssani.

Ilmestyihän se tänään paikalle, mutta myöhässä. Meillä oli paljon tekemistä, enkä oikein ehtinyt jutskata sen kanssa kuin vasta sen toisella visiitillä. Sille iski ujopiimä. Kuittailin, että se lupasi kovasti edellisenä iltana viedä mut leffaan, ja se reppana valahti aivan punaiseksi ja sanoi "pelottavaa". Juttu jäi siihen, enkä nähnyt sitä enää tänään. Meillä molemmilla kun alkoi kesälomakin.

Töistä lähteissä huomasin puhelimeni olevan täynnä viestejä, joista yksi oli ruotsalaiselta. Se ilmoitti tulevansa Helsinkiin tiistaina iltalennolla Göteborgista, ja pyysi saada yöpyä luonani viikon. Pidin välittömästi ystin kanssa hätäpalaverin majoituksesta, ja sovimme, että jätämme kertomatta palan totuutta kundille, ja muutan ystin luokse 'kämppikseksi', jonne myös ruottalainen majoitetaan. Ideana sen tulolle Suomeen kumpusi risteilyn jälkimainingeilla mun synttärit ensi lauantaina. Hänellä oli synttärit kun oltiin laivalla, ja nyt hän haluaa puolestaan olla mun synttäreinä maisemissa.

Olin hönöpäissäni ehtinyt puhua vartijalle myös mahdollisista läksiäisbileistä. Kuulin myös eilen, että toinen meidän vartijamme, 20v. on myös ihastunut muhun, ja käynyt risteilyn aikaan kolmesti lomalla olleessaan kaupalla kysymässä, koska olen töissä viimeistä päivää. Ysti puolestaan oli aiemmin päivällä tekstaillut sen kanssa, ja se itse oli laittanut viestin "Kai me järkätään L:lle sitten kunnon läksiäisbileet?" Mitä ihmettä mä teen??!

Ehkä olen vain väsynyt, mutta jotenkin asiat huitelevat jossain omissa sfääreissä enkä mä ole samalla planeetalla. Eikö nyt kuuluisi keskittyä matkaan lähtöön, hankkia etukäteen sanastoa esim. koulutarvikkeista ja ennen kaikkea alkaa suunnitella pakkaamista? Ei, vaan minä vietän lemmenviikkoa ruottalaisen kanssa 'kimppakämpässä'.

Hellurei ja hellät tunteet.