Mainitsinko jo, että Turkuwar is over - ei enää kotimaista kirjallisuutta? Appro purkissa, eli tervemenoa listalle.

J on yks homonaama - ei ole kuulunu miehestä pihaustakaan kolmeen viikkoon. Inhokkilistan top ykkösenä. April kysyi, miksi haluan miehen, joka kohtelee mua näin? Hyvä kysymys. Enpä taida haluta enää (vaikka sisimmissäni haluankin).

Olen lyhyen työurani aikana tavannut niin paljon surullisia lapsia, että päätin haluta joku päivä olla edes jollekin surulliselle lapselle neljä tuntia se turvallinen aikuinen. Olen sijaistanut erkkaluokassa, jossa on kymmenen tärähtänyttä poikaa. Tänään valmistelimme avustajan kanssa kolme tuntia koko koulun yhteiseen YK-juhlaan menoa. Kaikki sujui muuten hyvin, mutta kun seinälle heijastettiin nälkiintyneiden lasten kuvia, pojat alkoivat nauraa tajuamatta ollenkaan, mistä on kyse. Niinpä eräs kollega tarttui mua kädestä ja sanoi "Vie noi heti pois täältä. Mä en halua, että ne pilaa normaalien lasten juhlan." Lausahdus ei varmasti jäänyt pojilta itseltään kuulematta.

Yliopisto-opiskelu, johon on lopahtanut mielenkiinto täysin, ärsyttää. Ei ole minkäänlaista motivaatiota laittaa tikkua ristiin yhdenkään opintoviikon eteen. Kai sitä pitäisi lohduttautua, etten ainakaan valmistu työttömäksi legoinsinööriksi (=filosofian maisteri) tai työttömäksi johtajaingengöriksi (=ekonomi) vaan ihan jopa kasvatustieteen maisteriksi. Mikä piru sekin on?

Kirosinko jo tarpeeksi tulevia kollegoitani? En varmaankaan. Edellisessä vuodatuksessa mainitsemani seminaari oli ihan järkyttävää shittiä. Veikkaan, ettei SOOLin hallituksessa istuvat ehdi sijaistamaan kovinkaan paljoa. Ainakin käytännön kokemukset tuntuivat olevan vähissä. Eräälle valmistuvalle ah-olen-niin-hauska-näillä-dorkilla-jutuillani-miesopettajalle titteli maisteri tuntui takaavan pätevyyden kaikkeen. Ryhmätöitä tehdessä saatoin huomata, että (valitettavasti) varsinkin pääkaupunkiseudulla vallitsee viherpiipero-okl-opiskelijoiden yhteisö. Medialukutaitoa kyllä löytyy, mutta kun joku sujauttaa sanan "Amerikka", se on yhtä kuin George Bush eikä mitään muuta. Halloo? Mainitsiko joku erikseen että Pohjois-Amerikka?!

Ainejärjestöni pääsihteeri totesi kerran muutaman neuvoa-antavan jälkeen, että kuinka tähän ammattiin voi ikinä haluta valmistua, kun nyt jo on niin hirveät antipatiat omaa ammattikuntaansa kohtaan?