Kävin tänään uimassa. Kyllä! Ja heti aamupäivästä. Joskus parhaina aikoina kun asuin vielä Malmilla Hgissä, kävin aamuisin seitsemältä huitasemassa 1500m vapaalla sammakolla puoleen tuntiin ja sen jälkeen kävelin töihin. Nyt, neljän vuoden jälkeen, sain puoleen tuntiin uitua 1100m ilman taukoja. Surkeaa, mutta ihanaa minä, että teit jotain hyödyllistä!

Ensi viikon tentteihin luku on aivan vaiheessa. Tulee mukava viikonloppu. Kuuma urheilutoimittaja on tänään töissä, ja yritän vältellä häntä. Olis muuten melko koominen tilanne törmätä häneen jossain baarissa pienessä pöhnässä. Varmasti menisin ehdottelemaan jotain tuhmuuksia vessassa tms. Onneksi hän taitaa suurimmaksi osaksi viettää vapaa-aikansa Turussa, jossa harvemmin tulee juhlittua. Minä ja Turku emme aina kulje ihan käsi kädessä.

Viime aikoina suurin askarruttava asia on ollut äitiys. Olen ihan vahingossa katsonut televisiosta kaikki mahdolliset äitiyteen liittyvät ohjelmat, ja miettinyt, kuinka kamalaa se voisi olla. Ja kuinka äiti-lapsi-suhde kehittyy. Yksi nainen sanoi, että koko raskausaika on ollut henkistä kasvua. Kun lopulta sen pökäleen punnersi pihalle, se vei mukanaan heti. Kuinka hyvältä kuulemma tuntuu, kun joku on täysin riippuvainen sinusta, mutta kuinka ahdistavaa on, että joku roikkuu ensin kiinni rinnassa, sitten jaloissa, lopulta kädessä ja kuinka aikuisenakaan ei pääse eroon siitä jatkuvasta huolesta, kuinka oma lapsi pärjää. No sitähän se varmasti on. Eilen Oprahissa Uma Thurman kertoi, kuinka mielenkiintoista hänestä olisi nähdä oma isoäitinsä oman äitinsä seurassa. Jäin miettimään hetkeksi sitäkin (ai miten niin mulla on liikaa aikaa?), oman äitini kohdalla. Pari kertaa mummolta tultuaan äiti on ollut aivan rikki ja hokee, kuinka se ihminen voi olla niin rakastettava, samalla kun niitä piikittelykommentteja vihaa. Niinpä.

En taida hankkia lapsia vielä(kään). Jos nyt vain keskittyisi olennaiseen eli oman napansa kaivamiseen. Yrittäisi epätoivoisesti pudottaa pari kiloa painoa kahdessa viikossa ja samassa ajassa lopettaa tupakointi. Ei huono tavoite, eihän?