Menin eilen mukaan muksujen harkkoihin. J on ihan mieleton lasten kanssa. Ja ne pelaajapojat - ihania! Puhun nyt siis 12-vuotiaista, en miesten liigasta. Grace kaivo mulle ajo-ohjeet ja tietoja paikasta, jonne lahdimme treenien jalkeen. Automatka pohjoiseen vei ehka vajaan pari tuntia, ja ne maisemat! Toinen toistaan korkeampia vuoria, joiden rinteessa kasvavat puut kohosivat horisonttiin asti. Maaranpaa oli siis alppikyla, josta loytyi jopa Suomi-tarroja. Suomi kun on heti tossa Sveitsin vieressa. Naiden Eurooppa-tietamys on ihan torkeen huono, ja jatkuvasti huomaa olevansa asetelmassa paikalliset vastaan eurooppalaiset. Toimeen tullaan kylla keskenaan, mutta haukutaan selan takana. Mentiin testaa tube ride eli uimarenkailla joen laskua. Se oli kylla nastaa. Kaytiin syomassa alppiruokaa eli tortilloja ja sit tultiin takas ytimeen. Haettiin jatskia matkalta ja pari pulloa viinia. Ryypiskeltiin ja grillattiin ilta keskenamme. Jaksan kerrasta toiseen ihmetella, kuinka meilla riittaa juteltavaa paivasta toiseen. Pohdintoja, vanhoja tapahtumia jne.

Aamusta haettiin illan peliin tuleva erotuomari lentokentalta ja heitettiin hotellille. Sit ma halusin farkkuostoksille ja sainkin yhdet hyva perse -poksyt. Nyt chillailen auringossa ja J nukkuu paikkareita. Talla kertaa peliin seuraksi tulee yks turkkilainen heebo poikansa kanssa, joihin tutustuin viikko sitten kun oltiin ulkona. Tuntuu ihan hassulta menna kattomaan futista, kun "tuntee" pelaajat ja tanaan on viela joku spesiaali-ilta, eli siella jaetaan pelaajakortteja, joihin voi pyytaa nimmarin. Grace lupas et mennaan teettaa mulle sellanen hirvee paita johonkin peliin missa lukee vahan ku I <3 NY tyyliin I <3 the assistant coach. J meinaan repii pelihousunsa ja ma puolestani kusen hunajaa.

Ma aiheutan suurta kohua taalla. 1) Grace on, vaikkakin naimisissa, ollut iat ja ajat lamassa J:hin. Niinpa se mokottaa sille, ettei ole kertonut ajoissa, et mika mun funktio tassa kuviossa on. 2) Kaikki yrittaa olla mieliksi. Turkkilaisen vaimo on hommannut mulle jotain ilmaislippuja museoihin, vaikka en ole edes koko ihmista viela tavannutkaan. 3) Ammattilaisliigan pelaajamiehet soittelee jatkuvasti Gracelle ja kysyy, kuka on tuo eurooppalainen (!) nainen taalla, koska ma olen niin eksoottinen. Huoh.

Tanaan pelin jalkeen jatkat tulee vissiin tanne ja ma joudun piinapenkkiin vastailemaan kysymyksiin Suomesta. Argh. Emma jaksa selittaa taas revontulista (kaikki tietaa Northern Lights -termin) ja kaamoksesta ja jaakarhuista. Hermostuin jo yhteen allottavaan mieheen ja sanoin sille olevani Etela-Ruotsista paikasta nimelta Suomi. Se sanoi tietavansa missa se on, koska sen entinen tyttoystava oli kotoisin Sveitsista.

Kunpa vaan kaikki menis tanaan nappiin. En jaksa J:ta mekalarvit enka jaksa hymyilla koko aikaa. No, kun nyt ensin selviaa peliin. Mina, Turkki ja poika.